Atatürk

Atatürk
Atatürküm

Ben Mustafa Kemal'im

Ben Mustafa Kemal'im
Ben Mustafa Kemal'im

20 Mart 2011 Pazar

Asırlık çınar Atatürk'ü anlattı

Burdur'da yaşayan ve gelecek hafta 102'inci yaşına girecek olan Mehmet Gül, Büyük Önder Atatürk'ün 1930 yılında Burdur'a geliş gününü, bugün yaşamış gibi duygulu sözlerle Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya'ya anlattı.


Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, bir asırlık ömrü geride bırakan ve Belediye Huzurevi'nde kalan 101 yaşındaki Mehmet Gül'ü, tedavi gördüğü Burdur Devlet Hastanesi'nde ziyaret etti.
Büyük Önder Atatürk'ün dün yapılan törenlerle Burdur'a gelişinin 80'inci yılının kutlandığı belirten Başkan Akkaya, Mehmet Gül'den, kendisinin de şahit olduğu o tarihi günü dinledi.
Yaşına rağmen Atatürk'ün Burdur'a gelişini, bugün gibi hatırlayan ve anlatan Mehmet Gül, Büyük Önder'in 6 Mart 1930 günü Atatürk'ün yüksek rütbeli subaylarla birlikte Çatalpınar mevkisine geldiğini, kendisinin de karşılayanlar arasında olduğunu söyledi.



"Sıcak değil mi çocuklar?"
Atatürk'ü karşılamak için arkadaşı Mehmet Azizoğlu ile Çatalpınar'a gittiklerini ifade eden Mehmet Gül, unutamadığı o günü duygulu sözlerle şöyle anlattı:
''Hava ne soğuk, ne sıcaktı... Yanında büyük kumandanlar vardı. Kumandanların elleri, silahlarının tetiğindeydi. Atatürk, yoğun ilgiden terlemişti. O sırada, bize 'Sıcak değil mi çocuklar' diye sordu. 'Sıcak paşam' diye cevap verdik. Elinde bastonu, başında fötr şapkası vardı. Etrafında güvenliği jandarma sağlıyordu. Atatürk'ü Antalya'dan dönüşünde de gördük. Onu görmek, ömrümün en güzel anlarından biridir. Bir anını bile unutamam. Şimdi Atatürk'ün fotoğraflarını görüyorum. Bazıları gerçekten ona benziyor, bazı fotoğrafları ise tam onu anlatmıyor.''
Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya da huzurevi sakinlerinden Mehmet Gül'ün, yaşayan bir tarih olduğunu belirterek, ''Mehmet amcamız gelecek hafta 102 yaşına girecek. Küçük sağlık sorunları yaşıyor ama hafızası yerinde. 80 yıl önce yaşananları bugün gibi hatırlıyor. Mehmet amcamız Burdur'un gülüdür ve bize emanettir'' dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatı, anıları, fotoğrafları, nutukları, mektupları, devrimleri