Atatürk

Atatürk
Atatürküm

Ben Mustafa Kemal'im

Ben Mustafa Kemal'im
Ben Mustafa Kemal'im

14 Kasım 2011 Pazartesi

Atatürk ve Soykırım - Işık Kansu

 CHP'de kimse yokmuş gibi.Tunceli'den seçtirdiler CHP'Iİ olmayan Hüseyin Aygün'ü.O da gitti.
10 Kasım'da cemaatçilerin Zaman gazetesine konuştu.
Söylediklerini özetleyelim.
Dersim isyanı diye bir şey gerçekte yokmuş.Sonradan icat edilmiş.Ordu harekât yapınca insanlar kendini korumak için silahlanmış.1937 1938'dejenosite.soykırım.varan bir operasyonla Dersim meselesi tarihe havale edilmiş.
Atatürk Dersim'de yapılan katliamdan haberdarmış...
Hüseyin Aygün'ün dediklerinden şu anlam çıkıyor.Atatürk emir verdi.durup dururken ordu Tunceli'ye harekât yaptı.insanlar öldürüldü.Sonuç.Atatürk.soykırım düzenleyen cani bir diktatördü.Bu mu yani.
CHP'nin ve de Hüseyin Aygün'ün Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu.bu sonuca katılıyor ve katlanıyor musunuz.Öğrenmek hakkımızdır.

KOORDİNASYON EKSİKLİĞİ
12Eylül darbesi sonrası.yazıC.işlerine.gazete temsilcilerine telefonlar gelirdi." Şu haberdeki şu sözcüğü niye kullandın.Şu başlık iyi olmamış.Bir daha böyle başlıklar kullanmayın.gibisinden.Duyduk ki.o günlere geri dönmüşüz.Başbakanlık'ta.Dışişleri Bakanlığı'nda özel müşavirler varmış.
Haberleri izliyor.gazetelerin.televizyonların yöneticilerini arıyorlarmış." Şu haberi beğenmedik.şöyle yazsan daha iyi.Sayın Bakan.bilmem ne sözünden rahatsız olmuş.diye.
Bu iş böyle ayrı ayrı olmaz.Maazallah.depremden sonra olduğu gibi.koordinasyon eksikliği.yaşanır sonra.Yapılacak iş.tüm bu müşavirleri.yeni kurulacak özerk yapılı Başbakanlık Yüksek Sansür Kurulu biriminde toplamaktır.
Böylece hem cemaatçilere yeni iş kapısı açılır hem de sansür ve yasaklama tek elden yürütülür.Başımızdakiler ellerini ovuştura ovuştura ballı kaymaklı bir yeni işe giriştiler.Sağlığı kararname ile dönüştürme.Sağlığı artık kurumlar yönetecek.
Kurum deyip geçmeyin.hepsi birer şirket gibi yönetilecek.Balı da kaymağı da orada olacak.İşin kaymağını kimin yiyeceğini soracak olursanız.Hiç kuşkusuz AKP yiyecek...
Nedenine gelince.Son çıkardıkları kanun hükmünde kararname ile birinci basamak sağlık hizmetleri için Türkiye Halk Sağlığı Kurumu kuruluyor.Bu kuruma.105 bin 511 yeni kadro Ballı İşler ayrılıyor.İlaçlar.tıbbi ürünler ve araçlarla ilgili düzenleme yapmakla görevli.özel bütçeli ama kamu tüzel kişiliğini haiz Türkiye ilaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu kuruluyor.
Bu kuruma 872 adet kadro ayrılıyor.İkinci ve üçüncü basamak sağlık hizmetlerini vermek üzere hastanelerin işletilmesi.faaliyetlerinin izlenmesi.değerlendirilmesi ve denetlenmesi için Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu kuruluyor.Bu kurum için de 330 bin 70 kadro ayrılıyor.Ayrıca bu kuruma bağlı ikinci ve üçüncü basamak sağlık kurumlarının işletilmesi Kamu Hastaneleri Birlikleri'ne bırakılıyor.
Böylece 100 yeni birlik kuruluyor.Bu amaçla Kamu Hastaneleri Birlikleri için 100 genel sekreter.500 hastane yöneticisi.850 başhekim olmak üzere toplam 10 bin 300 adet kadro ayrılıyor.Kararnameye göre.profesör ya da doçent olan birlik genel sekreterlerine 15 bin 468 lira sözleşme ücreti ödenebilecek.
Dahası.bu birliklerin kurulmasına ilişkin onayın alındığı tarihte ilgili birlik kapsamındaki tüm sağlık kurumlarında bulunan baştabip.baştabip yardımcısı.hastane müdürü.hastane müdür yardımcısı ve başhemşire.klinik şefi ve klinik şef yardımcılarının görevleri sona erecek.
Bu demektir ki.bundan böyle yalnızca parayla oynayacak olan sağlık kuruluşları tümüyle bademciklerin eline geçecek...Hastalar mı.Onlar.artık yağlı müşteri.Ahlat Kitap Bekliyor I'leti.Ahlat Kültür Sanat ve Çevre Vakfı Başkanı İlhami Nalbantoğlu'ndan geliyor." Bitlis Eren Üniversitesi bünyesinde Ahlat Kültür Merkezi için.bin adet kitap gönderdik.Ancak kütüphane için ayrılan mekân.kadar büyük ki beş bin kitap yok gibi.Bu nedenle takviye gerekiyor." Vakfın iletişim bilgileri.Sakarya Cad.17.62 YenişehirAnkara.Tel.0312 467 07

İhtiyaç Molası
Gazeteci ağabeylerimizden Attila Aşut.Trabzon yazılarını topladığı.Günlerin Kıyısından.adlı kitabında bir.İhtiyaç molası.anısını aktarmış." Ankara'dan Trabzon'a giderken.şoförümüz akşamüstü.Vakfıkebir yakınlarında bir yerde'namaz molası'verdi.
O bunu'ihtiyaç molası'diye duyurdu ama otobüsü park ettiği yer.sahil yolundaki bir caminin önüydü.Kendisi de biraz sonra çeşmede abdestini alıp camiye girdi.Üstüne üstlük.namaz sonrası.çarşıdaki kasaptan haftalık et gereksinimini karşılamayı da unutmadı.Bu yüzden Trabzon'a girişimiz yaklaşık bir saat gecikti." Aşut'un anısı yaklaşık 10 yıllık.Bugünkü.ihtiyaç moiaiarı.n.da siz düşünün artık...
Deprem Van'da yıkılan vurkaç.paragöz.lümpen piyasacılıktır.Yıkıntılar arasında kurtarılmaya çalışılan da sosyal devlet.

Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatı, anıları, fotoğrafları, nutukları, mektupları, devrimleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatı, anıları, fotoğrafları, nutukları, mektupları, devrimleri