Atatürk

Atatürk
Atatürküm

Ben Mustafa Kemal'im

Ben Mustafa Kemal'im
Ben Mustafa Kemal'im

29 Ekim 2011 Cumartesi

Cumhuriyet bilinci sönmez

Cumhuriyet bilinci sönmez

Cumhuriyetin 88. kuruluş yıldönümü iptaller gölgesinde bugün kutlanıyor! Başbakan Erdoğan’ın depremi gerekçe göstererek Cumhuriyet Bayramı törenlerini iptal etmesinin ardından benzer bir adım da Milli Eğitim Bakanlığı’ndan geldi. MEB okullara “çok acele” koduyla geçtiği yazıyla kutlama törenlerinin yapılmayacağını bildirdi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla dün bazı okullarda gerçekleştirilmesi planlanan törenler de yapılamadı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın genelgeyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerini iptal etmesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) da okullardaki kutlama törenlerini tümüyle iptal etti. İl ve ilçe milli eğitim müdürleri aracılığıyla okullara “çok acele” koduyla gönderilen yazıda, stadyumdaki ve okullardaki kutlama programlarının yapılmayacağı belirtildi.
Cumhuriyetin 88. kuruluş yıldönümü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dünkü Resmi Gazete’de yayımlanan genelgesiyle kutlanmayacak. 2011/19 sayılı genelge şöyle:
“23 Ekim 2011 tarinde Van ili ve çevresinde meydana gelen deprem felaketi nedeniyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama törenlerinin sadece çelenk koyma ve tebrikleri kabul törenleri şeklinde icra edilmesi; tören geçişi, resepsiyon gibi diğer kutlama faaliyetlerinin yapılmaması uygun görülmüştür.”
Depremin tarihi yanlış yazıldı!
Bu genelge üzerine il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri aracılığıyla tüm okullara gönderilen “çok acele” vurgulu yazılarla Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, resmi çelenk koyma törenleriyle sınırlandırıldı. Törenlerin iptal edilmesine ilişkin okullara gönderilen yazıda depremin meydana geldiği tarihin 23 Ekim 2011 yerine, 23 Kasım 2011 olarak yanlış yazılması dikkat çekti. Çankaya’daki okullara gönderilen yazıda şunlar belirtildi:
“Tüm resmi özel okul/kurum müdürlüklerine; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama törenleri, 23 Kasım 2011 tarihinde Van ili ve çevresinde meydana gelen deprem felaketi nedeniyle okullarda ve müdürlüğümüzce Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda yapılacak kutlamalar iptal edilmiştir. (Anıtkabir ve Zafer Anıtı’na çelenk sunma hariç)”
Çelenk sunma törenleri
Bazı okulların müdürlüklerine de “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının iptali” konusuyla “çok acele” koduyla gönderilen yazıda bugünkü stadyum ve okullardaki kutlama törenlerinin iptal edildiği belirtildi. Yazıda, bugün 08.30’da Anıtkabir’de ve saat 14.00’te Ulus Atatürk Anıtı’na çelenk sunma törenlerinin icra edileceği kaydedildi.
Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatı, anıları, fotoğrafları, nutukları, mektupları, devrimleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatı, anıları, fotoğrafları, nutukları, mektupları, devrimleri