Atatürk

Atatürk
Atatürküm

Ben Mustafa Kemal'im

Ben Mustafa Kemal'im
Ben Mustafa Kemal'im

29 Ekim 2011 Cumartesi

Anlamlı yürüyüş

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında düzenlenen resmi törenler iptal edilirken CHP'i belediyeler ve sivil toplum örgütleri Cumhuriyet yürüyüşleri düzenliyor.
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Cumhuriyetin 88. yılı programı çerçevesinde düzenlenmesi planlanan resmigeçit törenleri ile akşam verilecek resepsiyonun Van’daki deprem nedeniyle iptal edildiğini bildirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi havai fişek gösterisini de iptal etmişti.
Kadıköy Belediyesi kutlamaları iptal etmek yerine yaşamını yitirenlerin anılacağı bir yürüyüş düzenlemeyi tercih etti. Her yıl geleneksel hale gelen yürüyüşe bayraklar, Atatürk posterleri ve kırmızı giysileriyle katılan Kadıköylüler bu yıl siyahlara bürünecek. 19.00’da Bağdat Caddesi’nde gerçekleştirilecek “Cumhuriyete Bağlılık Yürüyüşü”nde şehit askerlerin resimleri ve Atatürk posterleri taşınacak. Bağdat Caddesi Suadiye ışıklarda buluşacak cumhuriyet sevdalıları, Göztepe’ye kadar yürüdükten sonra Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün tekrarlatacağı Cumhuriyet Andı’nın hep bir ağızdan okuyacak. Beşiktaş Belediyesi tarafından organize edilen yürüyüş ve fener alayı da bugün saat 18.30’da başlayacak. Ortaköy Dereboyu Meydanı’ndan başlayacak olan yürüyüş Barboros Meydanı’nda sona erecek.
Şişli Belediyesi de Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Valikonağı Caddesi ve Abdi İpekçi Caddesinin kesişme noktasında Cumhuriyet’in epik hikâyesini anlatan bir video mapping şöleni düzenleyecek. Saat 19.30-22.30 arasında her 20 dk da bir, 4 dakikalık seanslar halinde Cumhuriyetin hikâyesi anlatılacak. CHP Bayrampaşa ilçe yönetimi de bugün 17.00’de Yıldırım Mahallesi’ndeki Şehit Kâmil Balkan İlköğretim Okulu önünden Bayrampaşa CHP ilçe binasına 350 metrelik Türk bayrağı açarak yürüyüş yapacak.
İzmir’de halk yürüyüşü
İstanbul’un dışında birçok kentte de yürüyüşler düzenlenecek.CHP İzmir Merkez Yönetim Kurulu, tüm il ve ilçelere gönderdiği kararda Cumhuriyet Bayramı’nda halk yürüyüşü gerçekleştirilmesini istedi. İzmir’deki en büyük yürüyüşün saat 19.00’da Konak İskelesi’nden başlayacağı bildirildi. Yürüyüş Alsancak İskelesi’nde son bulacak.

İlgili haberler içini tıklayınız:


Cumhuriyet bilinci sönmez
Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatı, anıları, fotoğrafları, nutukları, mektupları, devrimleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatı, anıları, fotoğrafları, nutukları, mektupları, devrimleri