Atatürk

Atatürk
Atatürküm

Ben Mustafa Kemal'im

Ben Mustafa Kemal'im
Ben Mustafa Kemal'im

İzleyiciler

14 Kasım 2021 Pazar

Atatürk'ün Vefatı Sonrasında Dış Basında Çıkan Övgü ve Hüzün Dolu 35 Manşet

Atatürk’ün vefatı sadece Türkiye’de değil, bütün dünyada hüzünle karşılandı 10 Kasım 1938'de. Pek çok ülkede bayraklar yarıya indi, bir aylık ulusal yas ilan edildi, hatta okullar tatil edildi. İşte o gün dış basında yazılan övgü ve hüzün dolu yazılar:


1. Alman basınından "Volkischer Beobachter"

1. Alman basınından "Volkischer Beobachter"

'Atatürk Türkiye’yi tek düşman kalmaksızın bırakmıştır. Bu, zamanımızın hiçbir devlet şefinin başaramadığıdır.'

2. Avusturya basınından "Neue Freie Presse"

11 Kasım 2021 Perşembe

Atatürk’ün sofrasında Zafer hatıraları

Mustafa Kemal Paşa Kocatepe'de

Yıllarca evvel, bir gece, Ankara’da, Çankaya’da, bizzat Gazi Mustafa Kemal’in, o muazzam galibiyetin nasıl
hazırlandığını, nasıl gerçekleştirildiğini, kendine mahsus o harikulâde konuşuşu

Dolmabahçe Sarayı’nda düzenlenen Cenaze Töreni Albümü

Atatürk’ün vefatı dolayısıyla Dolmabahçe Sarayı’nda düzenlenen Cenaze Töreninin albümü


Şanlı tarihimizin kahramanlarından şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan

Şanlı tarihimizin her döneminde kahramanlıkları ile övünüp gurur duyduğumuz şahsiyetler her zaman var olmuştur.


İsimlerini ve yaşantılarını az veya çok bildiğimiz bu tarihi şahsiyetlerden bazılarına çok fazla değer verip onlardan övgü ile bahsederken, bazılarına ise ne yazık ki gerekli değeri gösteremediğimiz için tarihin tozlu sayfalarında unutulmaya yüz tutmuşlardır. Tarihe olan vefa borcumuz gereği bunların unutulmaması da başta tarihçiler olmak üzere her yurttaşın bir görevidir. Bu şahsiyetlerden bir tanesi de hiç şüphesiz Hüseyin Avni Alparslan’dır.

9 Kasım 2021 Salı

Mustafa Kemal Atatürk - Atatürk'ün hayatı, ilkeleri, inkılapları, sözleri, şiirleri ve fotoğrafları (resimleri)

Mustafa Kemal Atatürk içeriğimiz içerisinde Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatı yeralmaktadır. Hayatı hakkında yer alan bilgiler içerisinde Atatürk'ünannesi, babası ve kardeşleri olmak üzere aile bilgisi, doğum yeri ve tarihi, çocukluk dönemi ve gençliği, eğitim hayatı ve gittiği okullar, katıldığı cepheler ve savaşlar, Samsun'a çıkışı ve Ankara'ya gelişi olmak üzere anıları da yer almaktadır. Yine içeriğimizde Atatürk'ün ilkeleri ve inkılâpları açıklamaları ile yer almaktadır. Yine Atatürk için hazırlanan bu içerikte Atatürk sözleri, şiirleri ve resimleri (fotoğrafları) bulunmaktadır.



Mustafa Kemal Atatürk'ün Hayatı 

Selanik’te bulunan üç katlı bir evde dünyaya gelen Mustafa Kemal Atatürk, aldığı eğitimler neticesinde Harp Akademisi’nden yüzbaşı olarak mezun olmuştur. Kendisi daha çocuk ve gençlik çağlarında bile devlet ve millet sorunlarıyla alakadar olmuş ve fikirleriyle hocalarının dikkatini çekmeyi başarmıştır.

Mustafa Kemal Atatürk, asker olarak hizmet verildiği dönemde Osmanlı Devleti adına türlü savaşlara ve görevlere katılmıştır. Bunlardan bir kısmının gönüllü olarak yapıldığı da bilinmektedir. Ancak Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Türk milletinin dönüm noktası onun Samsun’a çıkması ile vuku bulmuştur. Bu seyahatle birlikte, 1. Dünya Savaşı’ndan yenilgiyle çıkan Osmanlı Devleti’nin işgaline karşı halk arasında bir mücadele başlamıştır. Yani, “Milletin istikbalini yine milletin azim ve kararlığının kurtaracağı” inancına bağlanarak, milli mücadelenin temelleri atılmıştır.

İzmir’in işgali ile başlayan Kurtuluş Savaşı boyunca türlü cephelerde mücadele edilmiş ve nihayetinde Büyük Taarruz ile birlikte Türk milletinin zaferi ilan edilmiştir. Savaşın devam ettiği sırada, 23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmış ve Mustafa Kemal Atatürk Meclis ve Hükümet Başkanı olarak seçilmiştir. Bu adım Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması açısından oldukça önemlidir.



29 Ekim 1923 tarihine gelindiğindeyse Cumhuriyet ilan edilmiş ve Mustafa