Atatürk

Atatürk
Atatürküm

Ben Mustafa Kemal'im

Ben Mustafa Kemal'im
Ben Mustafa Kemal'im

24 Mayıs 2012 Perşembe

Dünya Ülkelerinde Atatürk - Gündüz Akgül

 

Kurtuluş savaşımızın büyük komutanı, kuruluş aşamasının eşsiz devrimcisi Mustafa Kemal Atatürk, Tüm dünya milletlerince 20. ve 21. Yüzyılın lideri olarak kabul edilmesine karşın ne yazık ki ülkesinde unutturulmaya, devrimleri küçümsenmeye çalışılıyor.
Sayın Semra Bayraktar tarafından derlenen ve bir dostum tarafından bana ileti (mesaj) ile gönderilen, büyük önderin yabancı ülkeler tarafından nasıl takdir edildiğini bildiren bilgiyi, okuyucularla paylaşmayı, günün koşulları karşısında zorunlu görüyorum.
İşte o ileti ve Dünyada ATATÜRK;
1-BELÇİKA: Belçika’nın Almanya sınırı yakınındaki Vise kentine bağlı Cheratte kasabasında Atatürk adını taşıyan Meydan bulunmaktadır. (PLACE ATATÜRK)
2-Dhaka / BANGLEDEDESH- KEMAL ATATÜRK AVENEU (cadde)
3-İslamabad / PAKİSTAN- THE ATATÜRK AVENEU (cadde)
4-Mexico City / MEKSİKA- ATATÜRK STATUE (heykel)
5-Santo Domingo / DOMİNİCAN REPUBLİC- MUSTAFA KEMAL ATATÜRK STREET

21 Mayıs 2012 Pazartesi

Demek ki neymiş?..

 

Demek ki neymiş?
Atatürk sevgisi, yasaklar getirilerek, halkın gönlünden silinemiyormuş...
Vatandaşların 19 Mayıs,ı Caddelerde coşkuyla kutlaması. Milli bayramları sönükleştirmek İsteyen gerici yönetime en güzel cevap oldu.
Hemen her ilde. Sokakları, meydanları dolduran İnsan seli, bu ülkenin sahipsiz olmadığını gösterdi.
İktidarın emriyle valiliklerin Atatürk anıtlarına çelenk ve çiçek konulmasını yasaklaması, uygar ve demokratik bir Ülke olduğu iddia edilen Türkiyemiz,e hiç yakışmadı.
Valilikier ne yazık ki bu utanç verici, ilkel uygulamaya alet oldular ve halkın Ata'ya olan sevgisine set çekmek istediler!

19 Mayıs 2012 Cumartesi

Bekir Coşkun 19 Mayıs'ı Cumhuriyet'te yazdı

 Bekir Coşkun 19 Mayıs'ı yazdı

Cumhuriyet gazetesi Bekir Coşkun bugünkü yazısında 19 Mayıs'ı kaleme aldı. Coşkun, 'Bugün Nehir Gibiyiz...' başlıklı yazısında 'Cumhuriyet tarihimizin en anlamlı bayramı olacak bugün...' dedi.



Tweetle@cumhuriyetgzt adlı kişiyi takip et

Bugün Nehir Gibiyiz...
Bugün sokaklara, caddelere iyi bakın...
“Yarın ne olacak” sorusuna yanıt verecek size meydanlar...
O küçük kız...
Elinde küçük bayrağı olan o minik oğlan...

18 Mayıs 2012 Cuma

Mahsuni Serif - Sari Saçli Mavi Gözlü

 “Cumhuriyet dönemimizin yetiştirdiği, kökü geçmişten günümüze uzanan, yazdıkları, söyledikleri ve düşündükleriyle sürekli başına dertler açan; bu dertlerden yakınmayan, yılmayan, korkmayan, halk damarından gelmiş, halkın ak sütüyle beslenmiş, yirminci yüz yılın güçlü ozanlarındandır O.

Halkçı değil, halkın ta kendisiydi. Ozan, 2002 yılının 19 Mayısına doğru aramızdan ayrıldı. Ozan, sonsuzluğunu isteği üzerine Hacıbektaş ilçesinde, çok sevdiği halkının arasında, Hünkarı’nın dergahında yaşıyor. Binlerce şiirin-türkünün yaratıcısı, yüzlerce plak ve kasetin sahibi, yayımlanmış altı şiir kitabı, İki düşünce içerikli kitap; elli yıla yakın ozanlığı ile tam bir Anadolu tutkunu, tam bir Anadolu sevdalısı, halk öncüsüydü.”

Aşık Mahzuni Şerif, yarın kabri başında anılacak. Türküleri duyulacak onun sesinden, “Bir daha gel, Samsun’dan” diyecek, sarı saçlıyı, mavi gözlüyü çağıracak….





Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatı, anıları, fotoğrafları, nutukları, mektupları, devrimleri

4 Mayıs 2012 Cuma

Mustafa Kemal Atatürk Konulu kitaplar

 


Ulu önder,Ulu Kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk, konulu kitapları aşağıdaki linki kullanarak elde edebilirisiniz