Atatürk

Atatürk
Atatürküm

Ben Mustafa Kemal'im

Ben Mustafa Kemal'im
Ben Mustafa Kemal'im

17 Nisan 2012 Salı

Bilgisayar ortamında Mustafa Kemal Atatürk'ün el yazısıyla yazabilirsiniz

 Atatürk'ün el yazısı 'font' oldu

İsteyen kişiler bilgisayar ortamında Mustafa Kemal Atatürk'ün el yazısıyla yazabilecek.



Mustafa Kemal Atatürk'ün el yazısı font oldu. Bursa merkezli Artikel'in kurucusu işadamı Murat Özbalcı, ABD'de bir yazılım firmasına Atatürk'ün orijinal el yazısının fontunu yaptırdı.

Çalışma için çok sayıda doküman hazırlanıp firmaya gönderildi ve 3 aylık çalışma sonucunda ilk örnekler Türkiye'ye ulaştı.
Fontu şu linkten indirebilirsiniz: Ataturk.otf

Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatı, anıları, fotoğrafları, nutukları, mektupları, devrimleri

15 Nisan 2012 Pazar

Atatürk için kimler neden dedi?

ABD tarihinin en saygın gazetecilerinden olan Clarence Streit’ın, 88 yıl önceki Ankara ziyaretinden sonra Atatürk'ü yere göğe sığdıramamış.

Böyle adamlara az rastlanır. Kendine güvenen biri. Yakışıklı, idealist, hayallerini gerçekleştiren bir hayalperest.

Kültürlü, hep iyi giyiniyor. Kibar. Rafine. Anadan doğma bir centilmen. Nazik. Doğuştan lider. Hürriyet'in haberine göre; Onunla konuştuktan sonra halkının ona neden güvendiğini anladım. Beni çok etkiledi. Uğruna can verilebilecek bir adam. Sözleri prestijli.

ABD tarihinin en saygın gazetecilerinden olan Clarence Streit’ın, 88 yıl önce, Kurtuluş Savaşı sırasında Türk kuvvetlerinin ana karargahı olan Ankara’yı ziyaret ettikten sonra, “Tarih, Mustafa Kemal Paşa’yı yeni Türk devletinin kurucusu olarak tanıyacak” diye yazdığı ve şahsi notlarında Atatürk’ü yere göğe sığdıramadığı ortaya çıktı.